Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasztet drobiowy z wątróbką

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wątróbka drobiowa 250 g
mięso mielone indycze 500 g
cebula czerwona 2 szt
ząbek czosnku 2-3 szt
wino czerwone wytrawne 100 ml
sól
Pieprz czarny mielony Prymat
tymianek
majeranek

Przepis i sposób przygotowania na: Pasztet drobiowy z wątróbką

Cebulkę obieramy i drobno siekamy. Szklimy na patelni na odrobinie oleju. Dodajemy przetarte ząbki czosnku, majeranek i tymianek i razem przesmażamy jeszcze 2-3 minuty. Podlewamy winem i redukujemy aż większość płynu odparuje.
Mięso indycze i wątróbki mielimy bądź miksujemy wraz z cebulką.
Małą formę o wymiarach 20x8cm wykładamy papierem do pieczenia bądź smarujemy tłuszczem i posypujemy bułką tartą. Do tak przygotowanej formy przekładamy masę mięsną. Pieczmy w 180 stopniach C przez około 60 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kloruś 07.01.2017 00:04
bardzo dziękuję za miłe słowa :)
Malinka 28.12.2016 12:51
Pyszny pasztecik!
berys18 28.12.2016 09:40
wygląda bardzo smacznie
halina17 27.12.2016 22:31
Dobry pasztet.
bertpvd 27.12.2016 20:39
pasztet wygląda genialnie
RenataZ-et 27.12.2016 17:17
bardzo fajny
Krzysztof15 27.12.2016 16:59
bardzo smaczny
Aleksandra/Olcia 27.12.2016 15:38
apetyczny pasztecik
Edith85 27.12.2016 15:36
Smakowity pasztecik
cukiereczek 27.12.2016 15:31
również robię smama pasztety, bo takie domowe sa najsmaczniejsze

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak