Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

barszcz czerwony

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

buraki czerwone 1 kg
bulion mięsny 2 l
cebula 1 szt
masło do smażenia
Liść laurowy suszony Prymat 3
Ziele angielskie całe Prymat 3
Pieprz czarny ziarnisty Prymat 5 ziarenek
ocet 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: barszcz czerwony

Do wrzącego, czystego bulionu włożyć ugotowane, obrane i pokrojone na plastry buraki. Gotować na małym ogniu tylko przez około 10 - 15 minut. Na 5 minut przed końcem gotowania dodać liść laurowy, ziele angielskie, czarny pieprz oraz podsmażoną cebulkę. Odstawić z ognia i zostawić na całą noc lub minimum 6 godzin.
Barszcz doprowadzić prawie do zagotowania (od tego momentu barszczu nie można już całkowicie zagotować, bo zacznie zmieniać kolor na ciemniejszy). Odstawić z ognia, dodać ocet i przecedzić. Doprawić ewentualnie solą i pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ziutka123 28.12.2016 11:35
wygląda smakowicie
jagoda5913 27.12.2016 12:01
uwielbiam takie barszczyki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak