Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

dorsz po arabsku

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z dorsza 6o dag
pomidory 3 sztuki
cebula biała 3 sztuki
oliwa
oliwa 4 łyżki
sok z cytryny 1 łyżka
czosnek 1 ząbek
papryka czerwona 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: dorsz po arabsku

filet z ryby posolić skropić cytryną obsmażyć na oliwie pomidory sparzyć obrać ze skórki cebulę i czosnek drobno posiekać paprykę pokroić w paski pomidory przełożyć do naczynia żaroodpornego na nich położyć filety posypać je papryką czosnkiem cebulą i posiekaną natką pietruszki skropić troszkę oliwą i zapiekać w gorącym piekarniku ok 25minut

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Emilia22 25.09.2010 09:53
mniam mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak