Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kutia z kaszą bulgur

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mak 2 szklanki
Kasza burgul 1 szklanka
miód płynny 5 łyżek
orzechy włoskie 10 dag
rodzynki 5 łyżek
żurawina suszona 2 łyżki
daktyle 10 szt
skórka pomarańczowa kandyzowana 2 łyżki
wiórki kokosowe 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Kutia z kaszą bulgur

Drobną kaszę bulgur zalać 1,5 szklanki wrzątku. Pozostawić po przykryciem aż ostygnie i kasza wchłonie całą wodę. Mak wypłukać, zalać wodą i pogotować kila minut. Odlać pozostałość wody i zemleć 2-3 razy. Orzechy drobno pokroić. Rodzynki i daktyle sparzyć, daktyle pokroić w paski. Wszystkie składniki wymieszać dokładnie.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

matesko 29.12.2016 16:25
kasza bulgur bardzo zdrowa i łatwiej z nie zrobić
Jadwiga/Jaga85 26.12.2016 13:54
musi być pyszna
Ania321 26.12.2016 12:10
Wygląda przepysznie :)
Habibi 26.12.2016 11:30
A u mnie w tym roku kutia jęczmienna - dla tych, co pszenicy nie mogą jeść :)
Wafelek2601 25.12.2016 20:47
Musi być pyszna
w mojej kuchni 25.12.2016 16:03
dobre smaki w kutii
Marta1986 25.12.2016 13:21
bardzo smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak