Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Duet kukurydziano-groszkowy

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

groszek zielony 1 szklanka
kukurydza 1 szklanka
jajko 2 sztuki
mleko 0,5 szklanki
mąka 1 szklanka
proszek do pieczenia 1/4 łyżeczki
sól i pieprz do smaku
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Duet kukurydziano-groszkowy

Groszek gotujemy w lekko osolonej i posłodzonej wodzie. Po ugotowaniu odcedzamy i studzimy. Kukurydzę odcedzamy ( jeśli jest to kukurydza z puszki). Można też ugotować 2 kolby świeżej kukurydzy cukrowej. Po ugotowaniu ostudzić i obrać z nasion. Gotowy groszek i kukurydze mieszamy ze sobą.
W misce łączymy jajka, mąkę, sól, proszek i mleko. Ucieramy na jednolitą masę za pomocą miksera. Dokładamy wymieszane warzywa i mieszamy całość za pomocą łyżki.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 02.01.2017 10:25
Bardzo dobre.
marzut 25.12.2016 20:15
Fajny przepis
ilka01 25.12.2016 11:29
super przepis :)
Ania321 25.12.2016 00:18
fajny pomysł :)
IKrakowianka 24.12.2016 22:11
ciekawy pomysł :)
Renata9 24.12.2016 22:00
Pyszne placuszki
pestka 24.12.2016 20:38
smaczny obiad
Ada-Gaba 24.12.2016 13:03
pyszna propozycja
Aleksandra/Olcia 24.12.2016 12:24
lubię takie placuszki ,dodaję jeszcze ser żółty a czasami fetę

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak