Przepis i sposób przygotowania na: Dwukolorowy sernik z michałkami
Kroki postępowania
SER:Białka oddzielamy od żółtek.
W malakserze ucieramy masło z cukrem, żółtkami i serem. Do gładkiej masy dodajemy budyń oraz mąkę. Całość ponownie miksujemy.
Orzechy drobno kroimy lub rozkruszamy w malakserze, czy blenderze. Cukierki kroimy na mniejsze części. Czekolady osobno rozpuszczamy.
Tak przygotowany sernik wkładamy do nagrzanego piekarnika. Pieczemy go około 60 minut w 180°C.
Po wyjęciu dokładnie go studzimy, po czym ścinamy delikatnie zrumieniony wierzch i wykańczamy.
WYKOŃCZENIE:Czekolady łamiemy na mniejsze części. Tak przygotowane rozpuszczamy z masłem. Płynną czekoladę wylewamy na sernik, równomiernie ją rozprowadzając. Na czekoladę wykładamy kawałki pokrojonych michałków. Całość odstawiamy, by czekolada zastygła. Gotowe:).