Przepis i sposób przygotowania na: WIGILIJNE PIEROGI Z MAKIEM
Wyrośnięte ciasto rozwałkować a następnie wyciąć szklanką kółka nadziewać je masą makową.Gotowe pierogi smażyć na patelni na rozgrzanym oleju przez 5 minut z każdej strony.
mąka tortowa | 1/2 kg |
mleko 3,2% | 1 szklanka |
drożdże suche | 7 gram |
cukier | 2 łyżki |
jajko | 1 szt |
mak | 350 gram |
żółtko jajek | 1 szt |
rodzynki | 50 gram |
orzechy włoskie | 25 gram |
skórka pomarańczowa | 2 łyżki |
cukier puder | 2 łyżki |
miód | 2 łyżki |
wrzątek | 750 ml |
olej rzepakowy | 1/2 szklanki |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: