Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

uszka z grzybkami

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 350 g.
jajko 1 szt.
olej 2 łyżki
sól szczypta
woda letnia 1/2 szkl.
cebula 2 szt.
masło 2 łyzki
Pieprz biały mielony Prymat 1 łyzka
Kucharek 2 łyżki
masło do polania uszek 1/2 kostki
grzyby suszone 1 namoczone na noc

Przepis i sposób przygotowania na: uszka z grzybkami

Z mąki, jajka, wody, oleju i szczypty soli zarób miękkie ciasto. Grzyby ugotuj w wodzie. Odcedź ale nie wylewaj wywaru, bo dodasz go barszczyku czerwonego.Cebule drobni pokrój i usmaż na maśle. Grzyby zmiksuj w rozdrabniaczu, dodaj usmażona cebulę i przyprawy. Wymieszaj. Ciasto wałkuj częściami na placki, wykrawaj kółka, nakładaj farsz z grzybków i zagniataj w kształtne uszka. Gotuj w osolonej wodzie, jak odcedzisz to polej stopionym masłem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 12.08.2012 22:17
Zawsze dobre.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak