Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajecznica z ostropestem i pomidorami z puszki

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pomidory krojone z puszki 1 szkl.
jajko 6-7 szt.
ostropest mielony 2 łyżeczki
sól i pieprz do smaku
olej rzepakowy

Przepis i sposób przygotowania na: Jajecznica z ostropestem i pomidorami z puszki

Pomidory wylać na sito i osączyć z nadmiaru soku.
Na patelni podgrzać olej, dodać pomidory i lekko przesmażyć.
Jajka roztrzepać z solą, pieprzem i zielonym ostropestem - zalać pomidory.
Mieszać do uzyskania ulubionej konsystencji.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak