Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczony schab

2.0
(5)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Majeranek suszony Prymat 1 lyżeczka
schab bez kości 1 kg
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżeczka
Papryka ostra mielona Prymat 1/2 łyżeczki
Pieprz czarny mielony Prymat 1/2 łyżeczki
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat 1 łyżeczka
ząbki czosnku 1 szt
olej rzepakowy 1 łyżka
Imbir mielony Prymat 1/2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczony schab

Kroki postępowania

1
Schab umyć i osuszyć ręcznikiem papierowym . Natrzeć solą i ponakłuwać szpikulcem .
Krok 1 - Pieczony schab foto
2
Przygotować składniki na marynatę .
Krok 2 - Pieczony schab foto
3
Dodać olej lub oliwę z oliwek, wymieszać .
Krok 3 - Pieczony schab foto
4
Włożyć schab do marynaty i odłożyć do lodówki na noc.
Krok 4 - Pieczony schab foto
5
Wyjąć i przełożyć do naczynia żaroodpornego.
Krok 5 - Pieczony schab foto
6
Przykryte folią aluminiową piec w piekarniku około 1 godziny w 170 -180 stopniach.
Krok 6 - Pieczony schab foto
7
Pod koniec pieczenia można odkryć aby się schab przypiekła z wierzchu .
Krok 7 - Pieczony schab foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Diana Rusiłowicz 25.12.2016 00:38
Pysznie :)
Ada-Gaba 23.12.2016 14:26
pysznie przyrządzone mięsko
dodi 21.12.2016 15:00
pyszne mięsko
anka1988 21.12.2016 12:52
uwielbiam domowe wędlinki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak