Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kasza jęczmienna z warzywami

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kasza jęczmienna 400 gram
bulion warzywny
cebula 1
ząbki czosnku 4
marchewka 200 gram
pietruszka 150 gram
seler 150 gram
groszek zielony 100 gram
boczek wędzony 200 gram
sól i pieprz
majeranek

Przepis i sposób przygotowania na: Kasza jęczmienna z warzywami

Kaszę przełóż do garnka i zalej bulionem,tak aby kasza była przykryta. Kaszę odstaw na 1 godzinę, po czym dolej trochę wody. Gdy kasza będzie już prawie gotowa dodaj groszek i odrobinę soli. Gotuj kaszę do miękkości.
Cebulę oraz czosnek drobno posiekaj. Seler i pietruszkę pokrój w kostkę,a marchewkę w półplasterki.
W rondelku rozgrzej olej, podsmaż na nim cebulę z czosnkiem. Następnie dodaj pozostałe warzywa i smaż przez chwilę.
Boczek pokrój w kostkę i usmaż na patelni, dodaj do warzyw. Warzywa wraz z boczkiem dodaj do kaszy. Dopraw do smaku solą, pieprzem i majerankiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 01.06.2017 17:43
Moje ulubione danie
Jagódka77 29.01.2017 14:24
bardzo lubię takie dania
Edita 27.12.2016 12:00
kasza zawsze pyszna
Wacław 25.12.2016 12:02
smaczny przepis :-)
Marta1986 20.12.2016 18:39
pysznosci mniam
Jadwiga/Jaga85 20.12.2016 17:48
zdrowo na talerzu

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak