Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pstrąg grillowany

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pstrąg patroszony 1-2 szt
masło 2 łyżki
oliwa 1-2 łyżki
sok z cytryny 1 łyżka
Sól czosnkowa jodowana Prymat 1/2 łyżki
Pieprz kolorowy Prymat w młynku 1/2 łyżeczki
szczypiorek 2-3 łyżki pokrojone

Przepis i sposób przygotowania na: Pstrąg grillowany

Kroki postępowania

1
Ryby umyć dokładni ei osuszyć ręcznikiem papierowym .
Krok 1 - Pstrąg grillowany foto
2
Pstrągi natrzeć oliwą z oliwek, solą czosnkową ,obsypać pieprzem kolorowym i skropić sokiem z cytryny, ponacinać po wierzchu z obu stron .Włożyć na 30 minut do lodówki do zamarynowania .
Krok 2 - Pstrąg grillowany foto
3
Wyjąć i do środka włożyć masła i szczypior pokrojony .Przełożyć na patelnię grillową lub elektryczną i grillować około 5 minut z jednej strony.
Krok 3 - Pstrąg grillowany foto
4
Odwrócić pstrąga na drugą stronę .
Krok 4 - Pstrąg grillowany foto
5
Podawać do drugiego dania z ziemniakami i dowolną sałatką .
Krok 5 - Pstrąg grillowany foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wacław 21.12.2016 11:47
pyszna rybka :-)
w mojej kuchni 20.12.2016 16:43
dobry ryba podana
mysza75 20.12.2016 10:27
fajna rybka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak