Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sakiewki - jajka gotowane w folii spożywczej

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

Lista składników

jajko 3 sztuki
oliwa 1 łyżeczka
sól i pieprz

Dodatkowo

folia spożycza

Przepis i sposób przygotowania na: Sakiewki - jajka gotowane w folii spożywczej

Miseczki (1 sztuka na 1 jajko) wysłać większym kawałkiem folii spożywczej (aby dał się zwinąć z jajkiem) i posmarować niewielką ilością oleju.
Do każdej miseczki wbić jajko, które należy delikatnie oprószyć solą oraz pieprzem.
Folię z jajkiem delikatnie, ale szczelnie zakręcić i spiąć spinaczem do woreczków lub związać gumką.
W garnku zagotować wodę i włożyć do niej woreczki z jajkami.
Sakiewki zawiesiłam na łyżce, aby były bardziej okrągłe.)
Gotować 5-7 minut (w zależności od wielkości i jakości jajek) - na małym ogniu i od razu podawać z ulubionymi dodatkami.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 02.02.2017 23:13
Ślicznie i smacznie.
Diana Rusiłowicz 20.12.2016 00:42
I pyszny. Dziękuję :)
RenataZ-et 19.12.2016 10:06
bardzo fajny pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak