Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierogi ze śliwkami

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Ciasto pierogowe wg uznania
śliwki wg uznania
cynamon do smaku
masło 10 dag
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Pierogi ze śliwkami

Śliwki wydrylować. Posypać cynamonem, wymieszać. Z ciasta pierogowego przygotowywać wg znanego sposobu placuszki takiej wielkości, by swobodnie zalepiać w nich całą śliwkę. Gotowac we wrzącej, lekko osolonej wodzie /3-4 minuty po wypłynięciu/. Podawać polane zrumienionym masłem , obficie posypane cukrem. Można, polać masłem przesmażonym z bułka tartą, także ze śmietaną.
Nie podaję ilości ciasta , bo zależy to od ilości śliwek i apetytów biesiadników! :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Anna169Hosz 03.12.2014 21:30
Przydałby się jeszcze przepis na ciasto :)
iknkirke 14.10.2011 20:49
super
kiziolek201 07.10.2011 20:01
super pierogi
Edyta31 08.09.2011 16:06
przepysznie wyglądają, super :)
adam1f 11.05.2011 00:23
super
cukiereczek 02.05.2011 15:40
super pierogi
Natalia/tubisiek 19.01.2011 09:36
ze śliwkami nie próbowałam
Justyna70 17.11.2010 07:30
przepyszne!
Margo1 26.08.2010 20:49
Wyśmienite
Kate131 26.08.2010 19:30
rewelacyjne!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak