Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Biała surówka do obiadu

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

warzywa 1 szt ( czarna rzodkiew)
kapusta biała 10 dag
seler 0,4 szt
cebula 0,5 szt
jabłko 1 szt
majonez light 1 łyżka
sok z cytryny 1 łyżka
sól do smaku
pieprz do smaku

Porada

Surówka z kapusty i rzodkwi jest bardzo smacznym i zdrowym dodatkiem do obiadu. Majonez można zastąpić jogurtem naturalnym.

Przepis i sposób przygotowania na: Biała surówka do obiadu

Rzodkiew obrać i razem z kapustą zetrzeć na tarce jarzynowej o dużych oczkach. Wymieszać z solą i pozostawić na 10 minut. Następnie odcisnąć, dodać drobno pokrojoną cebulę. Obrane jabłko i seler zetrzeć na grubej tarce, skropić sokiem z cytryny, połączyć z przygotowanymi warzywami. Do przygotowanych składników surówki dodać majonez, przyprawić do smaku, wymieszać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Motorek 20.12.2016 08:41
smaczna suróweczka
gosia56 18.12.2016 17:13
na pewno smaczna ;)
MonikaW 17.12.2016 07:50
mniam mniam
Jadwiga/Jaga85 16.12.2016 19:30
Pyszna suróweczka
RenataZ-et 16.12.2016 17:58
najlepsza do mięska i ziemniaków!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak