Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Polędwiczka wieprzowa pieczona z marchewką i brukselką z sosem balsamico

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Lista składników

polędwica wieprzowa 1 szt (większa)
brukselka 500-600 g
marchew 4 szt
sól i pieprz do smaku
oliwa

sos balsamico

oliwa 2 łyżki
ocet balsamiczny 4 łyżki
miód płynny 1-2 łyżek

Przepis i sposób przygotowania na: Polędwiczka wieprzowa pieczona z marchewką i brukselką z sosem balsamico

marchew obieramy, kroimy w grube (2 cm) plastry. Solimy i pieprzymy delikatnie obtaczamy w oliwie- układamy na wyłożonej folią blaszce.
Brukselkę przekrawamy na pól- i robimy podobnie jak z marchwią.
Polędwiczkę w całości nacieramy solą i pieprzem oraz oliwą i układamy na blaszce. na polędwicę układamy rozmaryn.
W rondelku zagotowujemy składniki sosu i gotujemy przez ok.4-5 min, aż sos się zredukuje.
Polędwicę kroimy w plastry. polewamy sosem. obok układamy warzywa.
Smacznego!
Wsadzamy do piekarnika i pieczemy przez ok 40 min w temp. 170 st.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Franciszek 17.12.2016 01:21
super obiad
IKrakowianka 16.12.2016 20:12
smaczne mięsko

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak