Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Schab otulony ziołami

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

schab bez kości 1,5 kg
czosnek 3 ząbki
Zioła prowansalskie suszone Prymat 1 łyżka
musztarda dijon 1 łyżka
pieprz 1 łyżeczka
czubrica zielona 1 łyżeczka
sok z cytryny 1 łyżka
olej 2 łyżki
sól do smaku

Porada

Schab marynowany i pieczony w ziołach z dodatkiem soku z cytryny i musztardy jest wyśmienity. Rewelacyjnie smakuje na zimno i na ciepło.

Przepis i sposób przygotowania na: Schab otulony ziołami

Kroki postępowania

1
Do miski włożyć przeciśnięty przez praskę czosnek, musztardę, zioła prowansalskie, sok z cytryny, pieprz, olej i wymieszać.
Krok 1 - Schab otulony ziołami foto
2
Umyte, osuszone mięso natrzeć solą i marynatą, włożyć do naczynia, przykryć i pozostawić na noc.
Krok 2 - Schab otulony ziołami foto
3
Następnego dnia mięso oprószyć czubrycą i włożyć do rękawa do pieczenia mięsa.
Krok 3 - Schab otulony ziołami foto
4
Ułożyć w naczyniu żaroodpornym, wstawić do nagrzanego do 200 stopni piekarnika i piec około 70 minut.
Krok 4 - Schab otulony ziołami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ben-ka 16.12.2016 16:12
Pyszne mięsko :)
Jadwiga/Jaga85 16.12.2016 12:29
lubię takie mięska
Franciszek 16.12.2016 00:19
super mięsko
w mojej kuchni 16.12.2016 00:08
pyszne domowe mięsko
Łukasz15 15.12.2016 23:26
Pyszne mięsko
Iwusia 15.12.2016 23:04
wspaniałe mięsko
dodi 15.12.2016 18:11
apetycznie wygląda
benka 15.12.2016 17:50
wyśmienity schabik

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak