Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Deser z duszonych jabłek z cynamonem i śmietaną ryżową (wegański)

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

1-2 porcje

jablko słodkie 2 sztuki (średnie)
cynamon 1/3-1/2 łyżeczki
śmietana ryżowa 100 gram
syrop klonowy 1 łyżka

Dodatkowo

płatki migdałowe

Porada

Śmietanę ryżową można zamienić na jogurt naturalny, a syrop klonowy na miód lub syrop z agawy.

Przepis i sposób przygotowania na: Deser z duszonych jabłek z cynamonem i śmietaną ryżową (wegański)

Jabłka należy obrać i pokroić w kostkę, a następnie wymieszać z cynamonem i poddusić (do miękkości) na patelni/w rondelku.
(W razie potrzeby można podlać odrobiną wody i co jakiś czas przemieszać.)
Jabłuszka po lekkim przestudzeniu (mogą być też gorące lub całkowicie ostudzone) przełożyć do pucharka/ów i polać śmietaną wymieszaną z syropem klonowym.
Całość obficie posypać płatkami migdałowymi.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 02.02.2017 23:14
Dobry deser.
KuchniaMagdaLeny 16.12.2016 01:01
Ciekawy deser :) Musiał być pyszny!
Diana Rusiłowicz 16.12.2016 00:33
Cieszę się :)
Diana Rusiłowicz 16.12.2016 00:32
Dziękuję :)
R'n'G Kitchen 15.12.2016 14:06
Nasze smaki
molanka 15.12.2016 12:05
kusząca propozycja
mysza75 15.12.2016 11:17
jaki pyszny deserek
RenataZ-et 15.12.2016 10:52
moje smaki :)
Madzai 15.12.2016 10:08
Super przekąska

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak