Śledzie Eli w majonezie

Śledzie Eli w majonezie

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • liście laurowe Prymat

    3 sztuki
  • majonez tradycyjny

    według uznania
  • ogórki konserwowe

    6 sztuk
  • cebula

    1 sztuka
  • ziele angielskie całe

    6 ziarenek
  • śledzie

    1 (solone, płaty)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Wymoczone śledzie pokroić w grubsze paski.Cebulę drobno posiekać.Ogórki pokroić w drobną kostkę.Do miski włożyć śledzie,dodać cebulę,ogórki,ziele angielskie,liście laurowe,majonez,doprawić pieprzem i dokładnie wymieszać.Śledzie włożyć do pojemnika z przykrywką lub słoika z zakrętką i wstawić do lodówki na 24 godziny,żeby wszystko się przegryzło.Smacznego!

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

ElizaT

19.07.2012 09:41
pyszności

ewaa

20.06.2011 21:21
bardzo smaczne:)

ewaa

20.06.2011 21:21
bardzo smaczne:)

wedith1

15.11.2010 06:01
Ja bym wymieszała jogurt naturalny z majonezem. Naoglądałam się dzisiaj przepisów ze śledziami i chyba jezrobię:D

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat