Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Brownie z burakiem

2.0
(5)
Czas
Czas: powyżej 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Sprawdzony przepis na pyszne, czekoladowe brownie z burakami. Proste do przygotowania!

Składniki:

margaryna 250 gramów
czekolada gorzka 2,5 tabliczki
cukier 1 szklanka
cukier waniliowy 2 łyżeczki
mąka 150 gramów
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
buraki 3 sztuki
orzechy włoskie 1/2 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Brownie z burakiem

Buraki gotujemy, studzimy, obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczkach.

Margarynę rozpuszczamy z 2 tabliczkami czekolady (pół tabliczki siekamy i odkładamy).

Jajka miksujemy z cukrem i cukrem waniliowym, dodajemy nasz wystudzony sos czekoladowy, mąkę, proszek do pieczenia, miksujemy.

Następnie dodajemy starte buraki, miksujemy przez chwilę. Do ciasta dodajemy posiekane orzechy i czekoladę, mieszamy.

Ciasto przekładamy do blaszki pieczemy w temperaturze 180 stopni około 30 minut (do suchego patyczka).

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak