Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Polędwica prosto z pieca

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

polędwica wieprzowa 500 g
oliwa
ząbki czosnku 3
majeranek 1 łyżka
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku
Papryka słodka mielona Prymat 1/2 łyżeczki
Papryka ostra mielona Prymat 1/2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Polędwica prosto z pieca

Kroki postępowania

1
Polędwicę nacieramy odrobiną oliwy z oliwek.
Krok 1 - Polędwica prosto z pieca foto
2
Czosnek rozdrabniamy i nacieramy nim polędwicę.
Krok 2 - Polędwica prosto z pieca foto
3
Doprawiamy pozostałymi przyprawami, odstawiamy na godzinę do lodówki.
Krok 3 - Polędwica prosto z pieca foto
4
Polędwicę wkładamy w rękaw do pieczenia i pieczemy w piekarniku nagrzanym do 200 stopni przez ok.30-40 minut.
Krok 4 - Polędwica prosto z pieca foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosia56 18.12.2016 09:58
na pewno pyszne ;)
Motorek 15.12.2016 17:44
smaczne mięsko
Ela15 15.12.2016 16:27
pyszne mięsko
Jadwiga/Jaga85 13.12.2016 18:06
Pyszne mięsko
Wafelek2601 13.12.2016 16:22
Bardzo smaczne mięsko
Wacław 13.12.2016 14:12
pyszne mięsko do II dania :-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak