Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczarki z wieprzowiną w cieście naleśnikowym

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Główne

mięso mielone 1 kg
pieczarki 20 dużych
cebula 1 szt
jajko 1 szt
sól i pieprz do smaku

Ciasto

mąka pszenna 1,5 szkl
mleko 1 szkl
jajko 3 szt
sól i pieprz do smaku
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczarki z wieprzowiną w cieście naleśnikowym

Kroki postępowania

1
Mięso mielone dokładnie wyrabiamy z jajkiem i startą cebulką. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Krok 1 - Pieczarki z wieprzowiną w cieście naleśnikowym foto
2
Do miski wsypujemy mąkę, dolewamy mleko, jajka oraz doprawiamy. Mieszamy dokładnie i w miarę potrzeby dodajemy mąkę, by ciasto było dość gęste.
Krok 2 - Pieczarki z wieprzowiną w cieście naleśnikowym foto
3
Pieczarki dokładnie oczyszczamy i myjemy.Usuwamy ogonki, które po przesmażeniu można dodać do mięsa. Do środka wkładamy porcje mięsa i dokładnie uklepujemy.
Krok 3 - Pieczarki z wieprzowiną w cieście naleśnikowym foto
4
Na głębokiej patelni rozgrzewamy sporo oleju. Pieczarki obtaczamy w cieście i wrzucamy na gorący tłuszcz. Smażymy aż się przyrumienią i odsączamy z tłuszczu.
Krok 4 - Pieczarki z wieprzowiną w cieście naleśnikowym foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

halina17 13.12.2016 19:09
Dobre pieczarki.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak