Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Barszcz z przetartymi warzywami

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

buraki 6 sztuk
pietruszka 1 sztuka
seler 1/4 sztuki
marchew 1 sztuka
kość 1 sztuka
koncentrat barszczu czerwonego 100 ml
kostka rosołowa 1 sztuka
Majeranek suszony Prymat
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat
Pieprz czarny mielony Prymat
ziemniaki 8 sztuk

Przepis i sposób przygotowania na: Barszcz z przetartymi warzywami

Kroki postępowania

1
Kość wieprzową umyć i zalać wodą. Zagotować.
Krok 1 - Barszcz z przetartymi warzywami foto
2
Marchew, seler, pietruszkę oraz buraki obrać i pokroić w słupki.
Krok 2 - Barszcz z przetartymi warzywami foto
3
Wraz z kostkę rosołową dodać do gotującego się wywaru.

Krok 3 - Barszcz z przetartymi warzywami foto
4
Kiedy warzywa zmiękną wyjąć je i zmiksować.
Krok 4 - Barszcz z przetartymi warzywami foto
5
Z powrotem dodać do zupy.

Gotować razem jeszcze jakiś czas, doprawić do smaku. Pod koniec wlać 100 ml koncentratu barszczu. W osobnym naczyniu ugotować ziemniaki. Odcedzić.

Krok 5 - Barszcz z przetartymi warzywami foto
6
Ziemniaki zalać barszczem i podawać.
Krok 6 - Barszcz z przetartymi warzywami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jagoda5913 13.12.2016 00:51
dobry barszczyk
bertpvd 12.12.2016 22:49
pyszny barszcyk

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak