Przepis i sposób przygotowania na: Rafaello na biszkopcie
Jajka utrzeć z cukrami i olejem, a następie dodać mąkę z proszkiem do pieczenia.
Ciasto wymieszać i przełożyć do formy wyłożonej papierem do pieczenia.
Piec (w rozgrzanym piekarniku) przez około 25 minut w 180 stopniach.
Ostudzony biszkopt przekroić na 2 części.
Przygotować krem.
Czekoladę roztopić w kąpieli wodnej (*).
Schłodzoną śmietankę ubić na sztywno i delikatnie połączyć ze "Śnieżkami", wiórkami oraz ostudzoną (ale płynną) czekoladą.
Masę podzielić na 2 porcje.
Na pierwszym blacie ciasta rozsmarować część kremu, przykryć kolejnym plackiem i równomiernie wyłożyć pozostały krem.
Przygotować wierzch.
Do roztopionego (na patelni) masła wsypać cukier oraz wiórki.
Wszystko razem uprażyć i wklepać w wierzch ciasta.
(Dodatkowo zrobiłam kilka zygzaków z ciemnej czekolady.)
Całość schłodzić w lodówce.