Przepis i sposób przygotowania na: Zupa grochowa krem
Szukacie prostego przepisu na zupę grochową w wersji krem? Ten jest banalnie prosty, a efekt z pewnością Was zachwyci. Pamiętajcie jednak, że mimo iż samo przygotowanie zupy jest szybkie, konieczne jest długotrwałe moczenie grochu - co najmniej kilka godzin, a następnie jego gotowanie.
1. Groch namoczyć i ugotować do miękkości.
2. Warzywa obrać, pokroić, wrzucić do garnka, zalać dwoma litrami wody i ugotować do miękkości, dodać jedną kostkę rosołową, listek laurowy, ziele angielskie, zmiażdżony czosnek i wcześniej ugotowany groch.
3. Chwilę razem podgotować i przyprawić do smaku. Po czym przygotowaną zupę zmiksować blenderem.
4. Boczek pokroić w drobną kostkę, podsmażyć na suchej patelni, dodać do zupy. Podawać z grzankami lub makaronem.