Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupka pieczarkowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

żeberka wieprzowe 50 dkg
Kucharek przyprawa do potraw do smaku
marchew
pietruszka
cebula
seler 1/4 szt
pieczarki 20 dkg
olej do smażenia
natka pietruszki
ziemniaki 4 szt
śmietana 30% 0,5 szkl
przyprawy

Przepis i sposób przygotowania na: Zupka pieczarkowa

Kroki postępowania

1
Żeberka dokładnie myjemy, zalewamy wodą, dodajemy kucharka i doprowadzamy do wrzenia. W tym czasie obieramy jarzyny i kroimy na małe kawałki.
Krok 1 - Zupka pieczarkowa foto
2
Obrane pieczarki kroimy.
Obraną cebulkę kroimy w piórko.
Na koniec dodajemy pokrojoną pietruszkę i zabielamy śmietaną.
Krok 2 - Zupka pieczarkowa foto
3
Pieczarki razem z cebulką podsmażamy, dodajemy kucharka
Krok 3 - Zupka pieczarkowa foto
4
Obrane warzywa kroimy w kostkę
Krok 4 - Zupka pieczarkowa foto
5
Jarzyny dodajemy do zupy
Krok 5 - Zupka pieczarkowa foto
6
Przygotowane pieczarki dodajemy do gotującej się zupy
Krok 6 - Zupka pieczarkowa foto
7
Następnie dodajemy pokrojone ziemniaki w kostkę.
Gotujemy do miękkości.
Krok 7 - Zupka pieczarkowa foto
8
Na koniec dodajemy natkę pietruszki i doprawiamy
Krok 8 - Zupka pieczarkowa foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

w mojej kuchni 12.12.2016 01:47
pyszna zupa na zimne dni i na kaca
MonikaW 11.12.2016 22:21
mniam mnaim
Urszula Świeca 11.12.2016 20:40
smaczna zupka.))

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak