Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa wiosenna z jajami

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

bulion 1,5 litra
marchew 1 duża
jajko ugotowane na twardo 5 szt
groszek zielony 1 szkl (świeży lub mrożony)
masło 1 łyżka
mąka 1,5 łyżki
śmietana 18 proc 2-3 łyżki
musztarda 2 łyżki
sok z cytryny do smaku
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat
szczypiorek 1/2 pęczka

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa wiosenna z jajami

Marchewkę kroimy w kostkę i gotujemy w wywarze 10 minut,dodajemy groszek gotujemy do miękkości.W tym czasie obieramy jajka.Białka drobno siekamy,a żółtka przecieramy przez sitko i łączymy z musztardą i wywarem. Dodajemy do zupy.
Z masła i mąki robimy jasną zasmażkę,hartujemy zimną wodą,łączymy ze śmietaną , dodajemy kilka łyżek wrzącej zupy, mieszamy i wlewamy do garnka.Doprawiamy do smaku solą, pieprzem, sokiem z cytryny.
Zupę podajemy posypaną szczypiorkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

berys18 22.12.2016 10:44
wygląda bardzo smacznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak