Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mój barszczyk wigilijny

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

buraki czerwone 2 sztuki
bulion warzywny 2 litry
zakwas buraczany 1 butelka
Majeranek suszony Prymat
Ziele angielskie całe Prymat
pieprz
sól
Liść laurowy suszony Prymat 2 - 3
cukier do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Mój barszczyk wigilijny

Buraki obieramy, kroimy na mniejsze części, wkładamy do zimnego bulionu i podgrzewamy, dodajemy przyprawy - kiedy bulion będzie gorący - prawie wrzał wyjmujemy buraki i stopniowo wlewamy koncentrat, do uzyskania pożądanego koloru i smaku. Doprawiamy finalnie solą oraz pierzem i cukrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Mniam 10.12.2016 23:37
Wspaniały barszczyk :)
Wafelek2601 10.12.2016 22:48
Bardzo dobry

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak