Młoda kapusta z wołowiną

Młoda kapusta z wołowiną

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

  Przepis doceniony przez Doradcę Smaku
smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gr

kg

gramów

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mięso mielone wołowe

    500 gram
  • kukurydza w puszce

    1 puszka
  • pieczarki

    300 gram
  • młoda kapusta

    1 sztuka
  • olej

    do smażenia
  • cebula

    1 sztuka
  • Pieprz kolorowy- MŁYNEK

    1 szczypta
  • sól

    1 szczypta
  • papryka ostra Prymat

    do smaku
  • czosnek

    2 ząbki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Młoda kapusta z wołowiną
Dolną, białą część cebuli kroimy w półplasterki i rumienimy na oleju. Kapustę szatkujemy i dodajemy do cebuli.
Krok 2 - Młoda kapusta z wołowiną

Delikatnie podlewamy ją wodą i smażymy do miękkości. W trakcie smażenia doprawiamy do smaku. Pokrojone w plasterki pieczarki przysmażamy na oleju i doprawiamy smaku.

Krok 3 - Młoda kapusta z wołowiną
Na oddzielnej patelni przysmażmy mięso, dodając do niego przeciśnięty przez praskę czosnek. Do przysmażonego dodajemy pieczarki oraz odsączoną z zalewy kukurydzę.
Krok 4 - Młoda kapusta z wołowiną
Połączone składniki łączymy z kapustą. Całość razem podgrzewamy i doprawiamy do smaku. Pod koniec do dania dodajemy drobno pokrojony szczypior z cebuli. Gotowe.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

gusia1000

09.12.2016 22:58
Dobra kapusta.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat