Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Warzywne trio z masłem i bułką tartą

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kalafior 1/4 szt
fasolka szparagowa 100 g
ziemniak 1 szt
masło 5 dag
Bułka tarta klasyczna Prymat 2 lyzki
koper świeży 3 lyzki
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Warzywne trio z masłem i bułką tartą

Ziemniaka obieramy i kroimy na cząstki. Kalafior myjemy i dzielimy na różyczki. Z fasolki szparagowej obcinamy końcówki.
Ziemniaka gotujemy z fasolka szparagowa w osolonej wodzie. Gdy warzywa będą półtwarde to dodajemy kalafiora i gotujemy jeszcze przez ok 5 min Odcedzamy.
Masło rozpuszczamy na patelni, dodajemy bułkę tarta, podsmażamy. Następnie dodajemy ugotowane warzywa i mieszamy. Warzywa wykładamy na talerz i posypujemy posiekanym koperkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Laila2786 21.01.2017 13:26
super trio, wygląda smakowicie
anulka69 21.12.2016 08:54
bardzo lubię kalafiorka więc to danie dla mnie pyszność
mysza75 09.12.2016 11:19
bardzo smaczne trio
Małgorzata92 09.12.2016 11:07
Pyszności :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak