Ogórki kiszone 2010

Ogórki kiszone 2010

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gram

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • woda

    1 l
  • sól

    1 łyżka
  • czosnek

    6 ząbków na słoik
  • koper łodyga

    1 szt na słoik
  • chrzan

    kawałek
Wyślij składniki na:
Listonic
promotion_img Reklama na dziś

Sposób przygotowania

Ogórki umyć i powkładać do słoików.Dodać koper , czosnek i chrzan.Wodę zagotować z solą i gorącą zalać ogórki.Słoiki szczelnie zakręcić i odwrócić,pozostawić w ciepłym miejscu kilka dni.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (9)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Aneta41

12.11.2012 17:22
bardzo lubię dodawać do sałatek:)

barbara11561

29.08.2012 13:21
świetne na zimę:)

IZABELA29

03.08.2012 15:17
oj ja także

ben-ka

24.07.2012 07:36
ja już zaczynam robić zapasy.

Krystyna32

16.03.2012 14:35
pycha

malaczarna23

09.01.2012 10:57
uwielbiam

rzenia15

23.07.2011 10:35
bardzo lubię ogórki kiszone

grazia1

29.04.2011 12:43
mniam mniam

Kate131

06.02.2011 09:58
uwielbiam kiszone

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat