Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ogórki kiszone 2010

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

woda 1 l
sól 1 łyżka
czosnek 6 ząbków na słoik
koper łodyga 1 szt na słoik
chrzan kawałek

Przepis i sposób przygotowania na: Ogórki kiszone 2010

Ogórki umyć i powkładać do słoików.Dodać koper , czosnek i chrzan.Wodę zagotować z solą i gorącą zalać ogórki.Słoiki szczelnie zakręcić i odwrócić,pozostawić w ciepłym miejscu kilka dni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Aneta41 12.11.2012 17:22
bardzo lubię dodawać do sałatek:)
barbara11561 29.08.2012 13:21
świetne na zimę:)
IZABELA29 03.08.2012 15:17
oj ja także
ben-ka 24.07.2012 07:36
ja już zaczynam robić zapasy.
Krystyna32 16.03.2012 14:35
pycha
malaczarna23 09.01.2012 10:57
uwielbiam
rzenia15 23.07.2011 10:35
bardzo lubię ogórki kiszone
grazia1 29.04.2011 12:43
mniam mniam
Kate131 06.02.2011 09:58
uwielbiam kiszone

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak