Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kokosowo czekoladowe kuleczki z kaszy jaglanej

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kasza jaglana 1 i 1/2 szklanki
mleko 1 szklanka
ksylitol 2 i 1/2 łyżki
wiórki kokosowe 1 i 1/2 szklanki
kakao 2 łyżki
olej kokosowy 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Kokosowo czekoladowe kuleczki z kaszy jaglanej

Kasze płuczemy kilka razy na zmianę pod zimną i wrzącą wodą (aby pozbyć się smaku gorczycy), następnie wsypujemy do garnka, dolewamy mleko i gotujemy na bardzo małym ogniu do momentu, aż kasza wchłonie cały płyn. Na patelni podprażamy wiórki kokosowe (1 szklanka), aż nabiorą pomarańczowego koloru. Od razu po uprażeniu dosypujemy je do ugotowanej gorącej kaszy i mieszamy. Następnie dodajemy olej kokosowy oraz ksylito i kakao, ponownie mieszamy. Jeszcze ciepłe obtaczamy w pozostałych wiórkach kokosowych. Kulki układamy jedna obok drugiej i schładzamy w lodówce.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wacław 09.12.2016 16:56
na pewno pyszne :-)
slodkieniebo 09.12.2016 09:50
Uwielbiam kasze jaglana :)
dodi 08.12.2016 18:25
pięknie wygladaja
agnieszka214 08.12.2016 16:57
Apetyczne kulki na deser

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak