Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bułeczki kukurydziane

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

25 dkg mąki kukurydzianej
50 dkg maki pszennej typ 650
3 dkg drożdży
1 łyżka miodu
1 i 1/2 łyżeczki soli
10 łyżek oliwy
1/2 litra ciepłej wody

Przepis i sposób przygotowania na: Bułeczki kukurydziane

Mąki przesiać i wymieszać.
Drożdże wymieszać z miodem i kilkoma łyżkami ciepłej wody i kilkoma łyżkami mąki . Odstawić w ciepłe miejsce na 15 minut.

Do mąk dodać sól, wyrośnięte drożdże , ciepłą wodę i oliwę. Wyrobić. Przykryć ściereczką i odstawić na godzinę w ciepłe miejsce.

Po tym czasie lekko zagnieść , podzielić na porcje. Mnie wyszło 24 bułeczki.

Uformować bułki i przykryć ściereczką na 15 minut.Naciąć, posmarować rozbełtanym żółtkiem.

Piec 30 min w 180*

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dodi 08.12.2016 18:27
ale pyszniutkie
Bernadeta1 08.12.2016 16:32
na pewno bardzo smaczne
Małgorzata92 08.12.2016 14:43
Spróbuję :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak