Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapusta pekińska z gruszką

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kapusta pekińska 30 dag
marchewka 1 szt
kalarepka młoda 1 szt
gruszka 1 szt
Przyprawa curry orientalna Prymat 0,4 łyżeczki
jogurt grecki 1 łyżka
sok z cytryny 1 łyżka
sól do smaku
pieprz do smaku

Porada

Surówka warzywna z dodatkiem gruszki i przyprawy curry jest pyszną, zdrową kolacją lub dodatkiem do obiadu.

Przepis i sposób przygotowania na: Kapusta pekińska z gruszką

Kapustę pekińską umyć, osuszyć i pokroić w makaronik. Marchew, kalarepkę i gruszkę obrać, zetrzeć na grubej tarce jarzynowej. Przygotowane produkty wsypać do miski. Dodać przyprawę curry, sok z cytryny, połączyć z jogurtem, przyprawić do smaku solą i pieprzem, dokładnie wymieszać. Odłożyć na 15 minut, aby smaki się połączyły.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

benka 08.12.2016 18:10
Pyszna surówka,muszę wypróbować :)
Renata9 07.12.2016 20:26
Fajna surówka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak