Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mufinki z budyniem

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

2 łyżeczki proszku do pieczenia,
szklanka mleka bardzo pełna
1/2 szklanki oleju
1/2 opakowania cukru waniliowego
1/2 szklanki cukru
1 całe surowe jajko
1 mały budyń waniliowy
1 i 1/2 szklanki mleka

Przepis i sposób przygotowania na: Mufinki z budyniem

Suche składniki mieszamy ze sobą w misce za pomocą łyżki.
Do suchych składników dodajemy olej, mleko i jajko.
Mieszamy łyżką lub mikserem aż powstanie gładka masa.

Budyń należy zrobić w/g przepisu na opakowaniu. Tylko dajemy o pół szklanki mniej mleka.
Ciasto wykładamy do połowy foremek.Następnie małą łyżeczką nakładamy budyń i uzupełniamy ciastem .

Pieczemy w 180* 30 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Mama niejadka 07.12.2016 13:45
A ile mąki?

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak