Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

łaciaty budyń

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mleko 2 szkl
masło 1 łyżka
mąka ziemniaczana 4 łyżki
kakao 1 łyżka
cukier wanilinowy 2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: łaciaty budyń

Mleko dzielimy na dwie części. Gotujemy w dwóch osobnych garnkach dodając masło. Odlewamy do dwóch szklanek po ćwierci wysokości. W każdej szklance rozpuszczamy po połowie części mąki, cukru. W jednej rozpuszczamy dodatkowo kakao. Do gotującego się mleka wlewamy rozpuszczone kakao. Mieszamy do zgęstnienia. Do czystych szklanek nakładamy po jednej łyżce jasnego i jednej łyżce ciemnego budyniu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jagódka77 10.03.2017 14:32
lubię takie desery
anulka69 18.12.2016 09:36
niezły pomysł
w mojej kuchni 07.12.2016 18:52
pyszny i domowy deser
Ewelina1991 07.12.2016 08:57
świetny deser
mirosława4 07.12.2016 08:03
smaczny deser
gusia1000 07.12.2016 00:03
Prosto i smacznie.
teresa18 06.12.2016 22:18
Pomysłowy deser
magdow 06.12.2016 21:42
super przepis ;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak