Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotlety z kaszy i wędzonej ryby

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kasza gryczana 1/3 szklanki
kasza jaglana 1/3 szklanki
kasza jęczmienna 1/3 szklanki
woda 2 szklanki/lub rosół
tłuszcz 2 łyżki
ryba wędzona 15 dag/dowolna
ser żółty 5 łyżek/starty
jajko 2 szt
natka pietruszki 2 łyżki/posiekana
sól do smaku
Papryka ostra mielona Prymat do smaku
Bułka tarta klasyczna Prymat do panierki
tłuszcz do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Kotlety z kaszy i wędzonej ryby

Wykonanie:
Kaszę wymieszać i ugotować w osolonej wodzie z dodatkiem tłuszczu lub na rosole. Do przestudzonej kaszy dodać starty ser, posiekaną rybę, natkę pietruszki i jajka. Doprawić do smaku, dokładnie wymieszać, w razie potrzeby zagęścić bułką tartą. Formować kotlety, obtaczać w bułce tartej i smażyć z obu stron na złoty kolor. Podawać z dowolnym sosem, super smakują z kopytkami z dodatkiem surówki z marchewki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Motorek 08.12.2016 11:38
bardzo dobre
mysza75 06.12.2016 10:35
bardzo dobre kotleciki
kd045 05.12.2016 21:55
smaczny pomysł ;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak