Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Przecier ogórkowy na zupę

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

2 pęczki koperku zielonego
2 łyzki soli
czosnek ząbki ,po ząbku do każdego słoiczka
ogórek 5 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Przecier ogórkowy na zupę

Ogórki trzemy na grubych oczkach {ze skórką }
Koperek siekamy
sypiemy solą
Wszystko mieszamy.

Do każdego słoiczka wrzucamy przekrojony ząbek czosnku.
Dodajemy przecier- nie do pełna.
Sok , który wytrącił się z masy też dodajemy do każdego słoiczka.
Słoiki zakręcamy.
Nie pasteryzujemy !
Od razu wynosimy w ciemne miejsce.
Z podanych składników wyszło 24 słoiczki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Marcepanowy kącik 07.01.2017 17:11
Dodam jeszcze zdanie odnośnie przepisu.Ogórków powinno być 5 kilogramów. Bardzo szkoda, że nie ma opcji edytowania przepisu.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak