Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Orzechowe roladki

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

1 łyżka cukru waniliowego
120g cukru pudru
1 jajko
200g maki
3 łyżki mąki kukurydzianej
szczypta soli
masło orzechowe kilka dużych łyżek

Przepis i sposób przygotowania na: Orzechowe roladki

Mąki przesiewamy przez sitko i mieszamy z pozostałymi składnikami. Z wyjątkiem masła orzechowego. Formujemy kulkę, którą rozwałkowujemy na folii
Jeżeli ciasto przywiera do wałka, wierzch posypujemy mąką kukurydzianą.
Rozwałkowane ciasto smarujemy masłem orzechowym.
Ciasto zwijamy za pomocą folii w wałek. Końce folii spinamy. Wałek ciasta umieszczamy w zamrażarce na 1/2 godziny. Po tym czasie wyjmujemy i kroimy w poprzek na krążki.
Ciasteczka piekłam 15 minut w 180*

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

benka 05.12.2016 18:04
smakowite roladki
mysza75 05.12.2016 11:33
jakie fajne roladki
Madzai 05.12.2016 10:55
Bardzo dobre

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak