Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Marchew po indyjsku

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

marchew 3 szt
papryka czerwona 1 szt
Gorczyca biała cała Prymat 1 łyżka
papryczka chili 1 szt mała
kurkuma 1 łyżeczka
cukier 1 łyżeczka
sok z cytryny 1 łyżka
sól 0,5 łyżeczki
olej 3 łyżki

Porada

Tak przygotowana marchew doskonale pasuje do dań mięsnych jako surówka /smakuje zarówno na ciepło jak i zimno/.

Przepis i sposób przygotowania na: Marchew po indyjsku

Marchew obieramy i ścieramy na tarce /jarzynowej o dużych oczkach albo na ostrzu do krojenia ogórków w cienkie plasterki/. Paprykę kroimy w małą kostkę. Papryczkę chili drobno siekamy. Na patelni rozgrzewamy olej, wsypujemy ziarna gorczycy i smażymy do czasu aż zaczną strzelać. Dodajemy paprykę czerwoną, papryczkę chili, marchew oraz cukier i kurkumę. Mieszając smażymy 4-5 min. - marchew powinna być al dente. Doprawiamy solą i sokiem z cytryny.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bożena Matuszczyk 19.03.2017 22:01
Ciekawy przepis.;)
Ela15 26.12.2016 19:58
ciekawe danie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak