Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Domowe frytki z piekarnika

5.0
(250)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Domowe frytki z piekarnika to doskonała przekąska lub dodatek do obiadu. Dodaj do nich ulubione przyprawy i ciesz się smakiem! 

Składniki:

ziemniaki 1 kg
sól
Papryka słodka mielona Prymat
Zioła prowansalskie suszone Prymat
oliwa 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Domowe frytki z piekarnika

Czasem każdy z nas ma ochotę na frytki z piekarnika! Zyskały grono fanów przede wszystkim dlatego, że są zdrowsze i mniej kaloryczne niż te smażone w oleju. Dodatkowo są wyjątkowo chrupiące! Koniecznie wypróbujcie ten prosty przepis!

  • zdrowsza wersja frytek
  • idealny dodatek do obiadu
  • prosty i sprawdzony przepis

Ziemniaki obierz i pokrój na frytki. Ja zawsze cienko kroję, takie lubię najbardziej.


Pokrojone ziemniaki przełóż do miski. Dodaj przyprawy i oliwę, wymieszaj. Piecz przez ok. 35 w 180 C.

Frytki z piekarnika możemy doprawić jak lubimy- tylko solą, lub mieszanką różnych przypraw. Jeśli chcecie podać frytki z pysznym sosem, postawcie na domowy sos czosnkowy!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jadwiga/Jaga85 02.12.2016 12:51
śliczny kolorem mają
Ewa Wojtaszko 02.12.2016 11:51
zgadzam się :)
anka1988 02.12.2016 11:36
domowe -najlepsze!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak