Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Duże Tartinki

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Lista składników

chleb ok.8 kromek
ser żółty ok.150 g
pieczarki marynowane kilka małych sztuk mał
ogórki konserwowe kilka małych
koper świeży

pasta czerwona

ser kanapkowy ok.90 -100 g
Papryka słodka mielona Prymat
ketchup pikantny kilka kropli
sól do smaku

pasta zielona

ser kanapkowy 90-100 g
młody jęczmień sproszkowany większa szczypta
Bazylia suszona Prymat
Pieprz cytrynowy mielony Prymat
Czosnek staropolski Prymat
koper świeży posiekany

Porada

Wiem że Tartinki powinny składać się z jednej warstwy chleba, ale od czego jest kreatywność i wola gości.

Przepis i sposób przygotowania na: Duże Tartinki

Z kromek chleba wykrawamy spore okręgi.
Jedną część serka kanapkowego mieszamy z papryką i ketchupem, drugą z jęczmieniem, posiekanym koperkiem i pozostałymi przyprawami.
Kromki przekładamy pastą, górę dekorujemy serem żółtym, ogóreczkami i pieczarkami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

paniusiaewa 21.12.2016 12:35
Oczywiście apetyczne, choć prawie całkiem zwykłe.
norweska20 01.12.2016 23:53
chętnie bym zjadła
Wafelek2601 01.12.2016 19:42
Pysznie wyglądają

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak