Frykadelki po grecku

Frykadelki po grecku

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mięso mielone - mieszane

    50 dag
  • ser fetta

    10 dag
  • cebula

    1 szt
  • mleko

    1 szk
  • jajko

    1 szt
  • ogórek

    1 szt
  • bułka czerstwa

    1 szt
  • oliwki

    0.5 szk
  • twaróg

    15 (mielony)
  • oregano

    1 łyzeczka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Bułke namocz w mleku.Obierz cebule.Grubo posiekaj razem z oliwkami dodaj do miesa.Dołóż odcisnieta bułke i jajko.Przypraw sola i pieprzem.Dokładnie wyrób.Fete pokrój w gruba kostke ,kazda oblep masa miesna,formujac kulki.Frykadelki smaz na rozgrzanym oleju p[o 8-10 minut z kazdej strony.Ogórka obierz zetrzyj.Wraz z oregano dodaj do twarogu.Przypraw i wymieszaj.Frykadelki podawaj z przygotowanym sosem.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat