Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Racuszki na zsiadłym mleku z jabłkami

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

zsiadłe mleko 1 szkl
mąka pszenna 1 szkl
jajko 1 sztuka
jabłka 2 sztuki
sól 1 szczypta
Soda oczyszczona Prymat 1 szczypta
cukier 3 łyżki
mleko 1/4 szkl

Przepis i sposób przygotowania na: Racuszki na zsiadłym mleku z jabłkami

Do naczynia przełożyć mąkę i dodać kolejno jajko, zsiadłe mleko, cukier, po szczypcie soli oraz sody. Zmiksować lub wymieszać wszystko dokładnie do uzyskania jednolitej konsystencji.
Następnie dodajemy jabłka ( ja lubię jak są wyczuwalne i widoczne kawałki jabłek dlatego takie dodałam, jak ktoś nie lubi morze zetrzeć na tarce )Na rozgrzaną patelnie (ja używam zawsze teflonowej i piekę bez tłuszczu) kładziemy po pełnej łyżce ciasta, przekręcamy na druga stronę gdy zobaczymy bąbelki.
Smażymy do zrumienienia z obu stron. Podajemy posypane cukrem pudrem lub z ulubionym swoim dodatkiem. Smacznegooo !

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wacław 03.12.2016 10:29
bardzo dobre :-)
Edita 02.12.2016 08:50
racuchy pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak