Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Indycze chili con carne

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mięso mielone indycze 500 gram
marchew 1 sztuka
papryka czerwona 1 sztuka
kukurydza w puszce 1 puszka
Papryka ostra mielona Prymat 1/2 łyżeczki
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżeczka
kumin 1 łyżeczka
kolendra mielona 1 łyżeczka
natka kolendry 1 sztuka
sól 1 łyżeczka
czosnek 2 ząbki
fasola czerwona z puszki 1 sztuka
koncentrat pomidorowy 1 sztuka
pomidory w puszce 1 sztuka
jogurt naturalny 150 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Indycze chili con carne

Mięso usmaż, dodaj pokrojone w kostkę paprykę, marchewkę i czosnek. Dodaj przyprawy. Mieszaj. Po 5 minutach dodaj pomidory. Duś kilka minut , dodaj koncentrat, zamieszaj i dodaj kukurydzę i fasolę z puszki. Zamieszaj. Duś ok 5 minut. Podawaj z taco i z natką kolendry.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

berys18 03.12.2016 07:34
wygląda bardzo smacznie
Stenka 30.11.2016 17:36
smaczne danie
Mniam 30.11.2016 17:23
Smaczne i sycące danie. Pycha!
Motorek 30.11.2016 16:57
smaczny obiad

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak