Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pulpeciki z polenty z serem

2.0
(8)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Pulpety :

kasza kukurydziana 200 g
żółtko jajek 3 szt
parmezan starty 40 g
natka pietruszki 1 łyżka
ser żółty 100 g
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat

Panierka

białko 3 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Pulpeciki z polenty z serem

Kasze ugotować w osolonej wodzie wg. wskazówek na opakowaniu. Gdy ostygnie i będzie letnia dodać do niej żółtka, parmezan, natkę pietruszki, sol i pieprz.
Wszystko dokładnie wymieszać. Z powstalej masy uformować male kulki. Każdą nadziać kawałkiem sera. Obtoczyć je najpierw w roztrzepanych białkach , a następnie w bułce tartej.
Smażyć na złoto na głębokim oleju.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pestka 01.06.2017 07:10
smaczne danie
Habibi 10.05.2017 13:57
moje smaki :)
anulka69 26.04.2017 16:51
super pomysł
KORAL 29.03.2017 11:00
Ciekawa jestem smaku, fajnie wyglądają :)
Kardamonovy 27.02.2017 14:51
Ale to musi być dobre! :)
Diana Rusiłowicz 18.01.2017 00:54
Smakowity pomysł.
Marcepanowy kącik 06.01.2017 16:03
Pysznie wyglądają :)
Wacław 30.11.2016 10:24
pyszne pulpety,dla mnie nowość :-)
Patrycja33 30.11.2016 10:07
Ciekawe kotleciki:)
Konczi 29.11.2016 17:45
pysznie wyglądają
ilka01 29.11.2016 17:37
ciekawy pomysł
benka 29.11.2016 17:24
Smaczna propozycja.
Wafelek2601 29.11.2016 16:15
Pyszności.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak