Sposób przygotowania

Ryby oczyścić, opłukać i osączyć. Warzywa obrać i opłukać. Do dużego rondla włożyć całe ryby (z głowami), warzywa oraz przyprawy. Zalać wodą i gotować na małym ogniu 20-25 min. Potem ryby ostrożnie wyjąć, osączyć, zdjąć z nich skórę, podzielić na małe części, ułożyć np. na półmisku, przybrać plasterkami jajka i odłożonymi gałązkami zieleniny. Wywar, w którym gotowały się ryby przecedzić i ostudzić. Żelatynę namoczyć w 3 szklankach wywaru, następnie podgrzać do wrzenia i przestudzić. Ryby zalać wywarem z żelatyną i odstawić w chłodne miejsce do zastygnięcia. Podawać z cytryną.

Porada autora

Aby przygotować estetyczne małe porcje, zamiast półmiska można wykorzystać małe filiżanki.

Komentarze

  • 1
    img_3889
    Opublikowano

    magdow

    świątecznie się zrobiło ;]
  • 0
    original
    Opublikowano

    w mojej kuchni

    moje rybne smaki
  • 0
    dscn3070
    Opublikowano

    MonikaW

    pyszna rybka
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    dominik.gnacinski

    Dobry przepis na pewno go wypróbuje i umieszcze u siebie na ugotujesz.com.pl
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    edytazaw89@wp

    Wygląda pysznie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !