Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Marchew w cieście

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

marchew 0,5 kg
jajko 3 szt
śmietana słodka 4 łyżki
mąka 2-3 łyżki
sól do smaku
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Marchew w cieście

Marchew oczyścić i pokroić w plastry około 1 cm i ugotować aldente. Jajka rozmącić ze śmietaną i dodać tyle mąki aby ciasto było gęstsze od naleśnikowego. Kawałki marchewki maczać w cieście i smażyć na oleju na rumiano.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Granita 08.01.2014 09:09
na pewno smaczna i zdrowa
misia53 28.04.2013 20:32
ale miałaś pomysł....
MagdaXXX 17.04.2013 20:56
tak nie jadłam jeszcze
Ewelina38 12.01.2013 19:46
fajny sposób na marchewkę :)
IZABELA29 06.12.2012 09:16
tak jeszcze nie robiłam
ben-ka 03.12.2012 10:04
ale alaa ma pomysły:)tak to ja jeszcze nie jadłam.
traktorek 11.05.2011 17:41
fajne
Ania67 27.04.2011 23:28
fajny pomysl
Edyta38 09.02.2011 16:05
no ja tez:) musze zrobić
matii6 10.12.2010 16:20
tak nie robiłam ale brzmi zachęcająco

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak