Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasta z makrelą wędzoną

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makrela wędzona 1 szt
jajko 4 szt
szczypiorek pęczek
majonez 3 łyżki
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Pasta z makrelą wędzoną

Jajka gotujemy na twardo. Szczypiorek drobno kroimy. Makrelę obieramy ze skóry, czyścimy z ości i rozrywamy rękami na małe kawałki. Ugotowane i ostudzone jajka drobno siekamy nożem lub ścieramy na tarce na ostrych oczkach. Wszystkie składniki mieszamy razem z majonezem. Przyprawiamy do smaku pieprzem i solą.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosia56 25.11.2016 10:28
moja ulubiona pasta;)
w mojej kuchni 24.11.2016 02:13
moje smaki makrelowe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak