Tort Sachera

Tort Sachera

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • czekolada

    15 dag
  • słodka śmietana

    2 łyżki
  • cukier puder

    15 dag
  • masło

    15 dag
  • mąka

    15 dag
  • jajka

    6 sztuk
  • marmolada morelowa

    15 dag
  • cukier waniliowy

    1 sztuka
  • Polewa:

  • cukier puder

    20 dkg
  • masło

    1 łyżka
  • kakao

    5 dag
  • mleko

    3 łyżki
  • bakalie

  • owoce

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Wykonanie:
Utrzeć na pianę masło z 10 dag. cukru pudru, dodając po 1 żółtku oraz roztopioną i ostudzoną czekoladą. Z białek ubić sztywną pianę, dodać 5 dag. cukru pudru i połączyć obie masy. Mieszając dosypywać powoli mąkę i cukier waniliowy. Wyłożyć masę do tortownicy. Piec około 1 godz.. Po ostudzeniu wyjąć tort z formy, przeciąć na pól i posmarować marmoladą. Wszystkie składniki polewy rozgrzać w rondelku mieszając i polać tort. Udekorować owocami i bakaliami.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat